Opiskelijapalvelut

Tiedotus

Opiskeluasioista saat tietoa henkilökunnalta ja oppilaitoksen ilmoitustauluilta. Oppilaitoksissa on kaikilla työntekijöillä omat postilokerot opettajainhuoneen yhteydestä, joihin voit jättää heille postia. Tiedottamista tapahtuu paljon myös sähköpostin välityksellä. Opettajien ja muun henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi_a_rpkk.fi. Muista merkitä viesteihisi aina nimesi ja ryhmätunnuksesi.

Verkon käyttäjätunnus

Oppilaitoksen työasemalle ja verkkoon kirjaudut henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella. Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan luokanvalvojaltasi opiskelun alkaessa. Pidä tunnuksistasi hyvää huolta, älä anna niitä muiden tietoon.

Kun vaihdat verkon käyttäjätunnuksen salasanasi, samalla vaihtuvat Wilman ja sähköpostin salasanat. Jos et muista tunnustasi ja/tai salasanaasi, käynti IT-tuen luona auttaa.

Moodle

Oppilaitoksessa on käytössä Moodle-ohjelmistolla toteutettu verkko-oppimisympäristö www.rpkk.fi/moodle. Kirjautuminen verkon käyttäjätunnuksella.

Wilma

Wilmasta voit seurata opintosuorituksiasi sekä läsnäoloasi: www.rpkk.fi/wilma. Kirjautuminen verkon käyttäjätunnuksilla.

Sähköposti

Opiskelijoiden sähköpostipalvelun osoite on www.rpkk.fi/posti. Kirjautuminen verkon käyttäjätunniksilla.

Kotihakemisto

Kaikille opiskelijoille on määritelty oppilaitoksen verkkoon oma kotihakemisto. Kun kirjaudut verkkoon, se näkyy H-asemana.  Pääset koulun ulkopuolelta ftp-sivuston kautta käsiksi omaan H:-asemaasi. Kirjoita selaimeen osoitteeksi https://www.rpkk.fi/ftp. Yhteisen levyaseman tunnus on J.

Tieto- ja kirjastopalvelut

Raahen Porvari- ja Kauppakoulun opiskelijana voit hyödyntää monipuolisia tieto- ja kirjastopalveluja. Käytössäsi on oman alasi kirjallisuutta ja lehtiä sekä digitaalisia hakuteoksia, sanakirjoja, lehtiä ja tilastoja. Lisätietoja kirjastopalveluista löydät Kirjasto- sivulta.

Opintososiaaliset edut

Opintotoimisto palvelee ja neuvoo opintotukeen ja muihin opiskelijalle myönnettäviin etuisuuksiin hakemisessa.