Opiskelu

Ammatillinen peruskoulutus valmistaa käytännön ammattilaiseksi. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet liiketalousalan eri tehtäviin sekä erikoistunut osaaminen ja työelämän edellyttämä ammattitaito. Suoritettu perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Työelämässä kouluttautumista voi jatkaa suorittamalla oppilaitoksessamme ammatillisia näyttötutkintoja.

Kaksoistutkinto

Ammatillisessa peruskoulutuksessa on mahdollisuus suorittaa merkonomin tai datanomin tutkinto. Halutessaan opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa myös kaksoistutkinto. Opetusta järjestetään yhteistyössä Raahen lukion kanssa. Ammatillisen perustutkinnon opinnot ja lukion kurssit yhdessä mahdollistavat ylioppilastutkinnon suorittamisen.

Laajuus

Ammatillisen peruskoulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä ja sen suorittaminen kestää yleensä kolme vuotta. Ylioppilastutkinnon suorittaneilla opiskeluaika on 2 vuotta. Tästä suurin osa eli 135 osaamispistettä on oman alan ammatillisia opintoja, joihin sisältyy vähintään 30 osaamispistettä työssäoppimista. Tutkintoon sisältyy lisäksi yleissivistäviä kaikille yhteisiä opintoja 35 osaamispistettä. Niissä opiskellaan mm. kieliä, matematiikkaa, yhteiskunta-, yritys- ja työelämätietoa. Vapaasti valittavia opintoja on 10 osaamispistettä.

Maksut

Opiskelu ja ateriat ovat opiskelijoille maksuttomia. Opiskelija maksaa itse oppikirjat ja muut mahdolliset tarvikkeet. Opinnot oikeuttavat opintotukeen. Lisätietoja opintososiaalisista eduista saat opintotoimistosta.