Opiskelu

Ammatillinen peruskoulutus

Ammatillinen peruskoulutus valmistaa käytännön ammattilaiseksi. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet liiketalousalan eri tehtäviin sekä erikoistunut osaaminen ja työelämän edellyttämä ammattitaito koulutusohjelmakohtaisella alueella. Perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden myös ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.  Työelämässä kouluttautumista voi jatkaa suorittamalla oppilaitoksessamme aikuisten ammatillisia näyttötutkintoja.

Kaksoistutkinto

Ammatillisessa peruskoulutuksessa on mahdollisuus suorittaa merkonomin tai datanomin tutkinto. Halutessa on mahdollisuus suorittaa myös kaksoistutkinto. Opetusta järjestetään yhteistyössä Raahen lukion kanssa.  Liiketalouden perustutkinnon opintoja suoritetaan n. 90 opintoviikkoa ja lukio-opintoja n. 30 opintoviikkoa. Ammatillisen perustutkinnon opinnot ja lukion kurssit yhdessä mahdollistavat ylioppilastutkinnon suorittamisen.

Laajuus

Ammatillisen peruskoulutuksen laajuus on 120 opintoviikkoa ja sen suorittaminen kestää yleensä kolme vuotta. Ylioppilastutkinnon suorittaneilla opiskeluaika on 2 vuotta. Tästä suurin osa eli 90 opintoviikkoa on oman alan ammatillisia opintoja, joihin sisältyy vähintään 24 opintoviikkoa eli 6 kuukautta kestävä työssäoppimisjakso.  Tutkintoon sisältyy lisäksi yleissivistäviä kaikille yhteisiä opintoja 20 opintoviikkoa. Niissä opiskellaan mm. kieliä, matematiikka, yhteiskunta-, yritys- ja työelämätietoa. Vapaasti valittavia opintoja on 10 opintoviikkoa.

Maksut

Opiskelu ja ateriat ovat maksuttomia. Opiskelija maksaa itse oppikirjat ja muut mahdolliset tarvikkeet. Opinnot oikeuttavat opintotukeen. Lisätietoja opintososiaalisista eduista saat opintotoimistosta.